• Бронхо Херб

  • Полезен за пикочо - половата и нервната система с позитивен ефект за стомашно – чревния тракт. 

  • Мощен имуностимулатор, подпомагащ лечението на респираторните заболявания - кашлица, бронхит, астма, трахеит, ларингит и др. Изключително полезен за профилактика и допълващо лечение при простуда, грип и вирози.

Етанолов екстракт, 100% натурален, произведен от еко билки от Родопите и прополис.  


Състав:
Водно – етанолов екстракт 1:5 (етанол 66% об.) от: mg в дневната доза (60 капки) на два приема по 30к
Мащерка (Thimus serpilum) 160 mg 
Риган (Origanum vulgare) 160 mg 
Прополис(Propolis ) 120 mg 
Борови връхчета (Turiones Pini) 100 mg 
Мурсалски чай (Sideritis scardica) 100 mg 
Цвят от бъз (Sambucus nigra) 80 mg


Полезни свойства на билките :
Риган
има отхрачващо действие, успокоява кашлицата. Действа потогонно при коклюш, трахеит, остър и хроничен бронхит. Помага при спазми и болки в стомаха и червата, при метеоризъм. Риганът има нервно успокоително действие. Поради съдържанието на тимолово етерично масло , той има антисептично действие. Успокоява нервната система. Билката стимулира секрецията на храносмилателните, потните и бронхиалните жлези, засилва перисталтиката на червата. 
Мащерка
Като лекарство, мащерка се използва за респираторни инфекции, кашлица и бронхит.Тъй като е антисептична, е много ефективена срещу възпаление на гърлото. 
Тимолът и други летливи компоненти, които се съдържат в билката действат антимикробно,
лекуват заболявания на дихателните пътища успокояват нервната система. 
Цвят бъз
Против: хрема, пресипнал глас, средство за изпотяване (при простуда), задух, при трудно уриниране (хронифициран простатит), при възпаление на бъбреците и пикочо-половите пътища. 
Боровите връхчета 
имат антисептично, противовъзпалително и отхрачващо действие, омекчава раздразнените лигавици, разширява кръвоносните съдове и разтваря камъните в пикочния мехур. Те се използват вътрешно за лечение на бронхити, ангина, туберкулоза, ишиас, камъни в бъбреците и пикочния мехур, задух, подагра, хемороиди. Външно се препоръчва за инхалации при задух и простуда. 
Мурсалски чай
Растението е от с.Триград ,расте на 1200м надморска височина и се счита за едно от чудесата на Родопите,защото съдържа голямо количество антиоксиданти. 
Поради високото съдържание на танини и етерични масла,той е използван за лечение на болести на дихателната и отделителната система. При бронхит и бронхиална астма, при кашлица и възпаление на сливиците, при грип. Много лекари го препоръчват за лечение на чернодробни и бъбречни заболявания, тъй като съдържа желязо, мед, кобалт, цинк, калий, магнезий, натрий и др.
Препоръчва се и при хроничен гастрит, ентероколит и други чревни заболявания.
Освен останалите му качества, мурсалският чай оказва благоприятно въздействие върху пикочно-половата система.
Тази билка действа като естествен антидепресант и е една от малкото, които могат да се дават безпроблемно на деца под 5 години.
Прополис
Има следните лечебни свойства: противомикробни, противовирусни, противогъбични ,противорадиационни, те има изразено мощно антибиотично и антимикотично действие. Освен това е природен дезинфектант и мощен имуностимулатор. 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Бронхо Херб

  • 16.0лв


Тагове: Бронхо Херб

Чат